Home » Wat doen we ?

Agenda

Geen activiteiten.

Wat doen we ?

De Stedelijke Adviesraad voor Dierenwelzijn, of Dierenwelzijnsraad, zoals we ons zelf noemen, adviseert de gemeentelijke beleidsorganen in die beslissingen waarin het welzijn van dieren in het gedrang zou kunnen komen of die – waarom ook niet – het welzijn van dieren kunnen bevorderen.

Zo organiseerde de dierenwelzijnsraad al een info-avond rond EHBH (eerste hulp bij honden), nestkastenverkoop voor de huismus, onze jaarlijkse hondenwandeling, inzameling van voeding voor honden en katten voor het asiel van Sint-Truiden, het voederen en verzorgen van wilde katjes. We zorgen ervoor in samenwerking met de gemeente dat ze gecastreerd of gesteriliseerd worden en zorgen voor beschutting voor elk weertype.

De dierenwelzijnsraad zal tevens in 2016 opnieuw het initiatief van de Valentijnsactie (sterilisatie) voor huiskatten opstarten. Dit ter voorkoming dat er nog meer katjes in het wild belanden en achtergelaten worden.

De dierenwelzijnsraad helpt voor de in de steek gelaten en/of verloren gelopen dieren en werkt hiervoor samen met de vzw Rescani, het mooiste bewijs is Rakker en Loeka! Hun verhaal kun je op deze site terugvinden.

Dit kunnen we natuurlijk niet alleen. Daar hebben we de hulp van elke Herkenaar voor nodig. Denk jij dat dieren ergens in nood zitten? Twijfel je of dieren in je omgeving wel goed behandeld worden? Aarzel niet en laat het ons weten. Maak melding van je vaststellingen op de dienst Milieu van het gemeentehuis en wij worden gecontacteerd. Wij zorgen dat het dossier niet zomaar geklasseerd wordt en houden je natuurlijk op de hoogte van onze bevindingen!
Of contacteer ons via het contactformulier. Wij zorgen dat er gevolg wordt gegeven aan de melding en nemen contact op met de gemeente / politie en zorgen dat jouw melding niet wordt geseponeerd.

Meer details over wie zijn en wat we wensen te verwezenlijken kun je in ons memorandum 2013 – 2018 terug vinden.

Download “Memorandum Dierenwelzijnsraad 2013 - 2018” Memorandum-dwzr-2013-2018.pdf – 397 keer gedownload – 61 KB

Nieuws