Home » Nestkastjes voor mussen

Agenda

Geen activiteiten.

Nestkastjes voor mussen

Onze huismussen hebben het steeds moeilijker om te overleven !

Omdat onze tuinen geen of weinig hagen of klimop meer bevatten en omdat onze daken steeds beter geïsoleerd zijn, vinden de huismussen steeds moeilijker een plaatsje om hun nestjes te maken.

Hierdoor gaat de populatie sterk achteruit !

Huismussen zijn echter zeer nuttig dieren. Ze vangen heel wat vervelende insecten en spinnen. En afgezien van dat … het is ook gewoon leuk om in je tuin naar deze vrolijke rakkers te kijken en hun vrolijk getjilp te luisteren.

Daarom heeft de dwzr besloten om deze geweldige diertjes een steuntje in de rug !

Nestkastjes mussen 2Gedurende de hele maand mei 2015 verkopen we voor 9€ nestkastjes speciaal voor mussen.

De opbrengst van de nestkastjes gaat volledig naar de dierenwelzijnsraad om onze projecten ten voordele van alle dieren te helpen bekostigen. Je helpt dus niet alleen de huismussen, maar ook vele andere dieren !

Wil je er eentje ? Geef dan even een seintje via het formulier in op onze contactpagina.

De dieren en zeker de mussen zullen je zeer dankbaar zijn.

Nuttige tips voor de plaatsing
Nestkastjes mussen 1

  • Zorg er voor dat de mussen makkelijk het kastje in en uit kunnen. De ingang mag niet gehinderd worden door bijvoorbeeld takken of bladeren.
  • Hang het kastje ergens tussen de 2 en 5 meter. Als het te laag hangt, kunnen kleine roofdiertjes even het kastje komen bezoeken.
  • Zorg er voor dat de wind niet rechtsreeks in de ingang kan waaien. Hang het beschut op of met de ingang weg van de heersende windrichting.

Nieuws