Home » Rakker

Agenda

Geen activiteiten.

Rakker

Mijn verhaal

img_1777 Ik ben Rakker, een 15 jarige hond, een mix-bouvier.
Een tijdje geleden besloten mijn baasjes uit elkaar te gaan. Ze hielden niet meer van mekaar. Ik en mijn klein zusje Loecka, een 10 jarige hond, een Malteser, mochten niet mee met een van de baasjes. Er was geen plaats meer voor ons in hun huis en in hun hart. Zo bleven we verlaten en verweesd achter in het oude huis in een aparte ren.
Ons bazinnetje kwam ons wel elke dag eten geven maar verder zagen we niemand meer. Kregen geen knuffels meer en mochten niet meer binnen of gaan wandelen.

rakker-2 Op een dag, een vriend van onze baasjes, vond de toestand voor ons verschikkelijk en nam contact op met de Dierenwelzijnsraad van Herk-de-Stad, met de dwingende vraag om ons aub te helpen.
De voorzitter, Joeri Opdebeeck, aarzelde geen moment en bracht ons een bezoekje.

Joeri keek mij en Loecka in de ogen en zag ons groot verdriet. Hij gaf ons warme knuffels en fluisterde in ons oortjes dat hij voor gouden mandjes ging zorgen! De Dierenwelzijnsraad nam onmiddellijk contact op met Sonja Wagemakers van de Vzw Rescani en samen sloegen ze de handen in elkaar, en met succes!
Na een intensieve zoektocht, tientallen mails, telefoons en honderden keren delen op facebook hebben ze perfecte gezinnen voor ons gevonden.

Donderdag 30 april 2015 stond Joeri aan mijn ren en zag het geluk in zijn ogen, ik wist het, het is zover, ik heb een nieuw gezin.

img_1751 De leden van de Dierenwelzijnsraad hadden ondertussen allemaal wat centjes bij mekaar gelegd om onze verzorging en de dierenarts te betalen.
Joeri bracht mij eerst naar Els, samen hebben ze mijn vacht onder handen genomen en mij proper gewassen, getrimd en gekamd, en het was een heerlijk gevoel.
Na meer dan 3,30 uur zag ik er weer uit als een stoere mooie bink!

Het moment om naar de dierenarts te gaan.
Dierenartsen Tijl en Robert Geerdens uit Kermt hebben mij onderzocht. Hart, longen, oren, prostaat, maar alles was nog perfect gezond.

Dan maar de nodige vaccinaties en de verplichte chip, en geen kik gaf ik hoor, zo flink was ik omdat ik veel te gelukkig was!
Ik, Rakker werd goed bevonden voor mijn nieuwe thuis en voor een ritje naar Nederland, naar mijn nieuw gezin.

img_1771 Joeri is dan op zijn vrije dag samen met mij naar mijn nieuw gezinnetje in Nederland gereden.
De eerste kennismaking in Nederland met mijn nieuw baasje was hartelijk. Joeri en ik zagen dat het goed was.

Rescani en de Dierenwelzijnsraad hadden terug een thuis voor mij gevonden!
Een thuis met een tuin waar ik nooit meer in een ren moet, ik mag binnen slapen met mijn 3 nieuwe vriendjes, en vooral … mijn nieuwe baasje is er de hele dag voor mij.

Het afscheid met Joeri in Nederland was dubbel emotioneel.
Ik zag de tranen in zijn ogen van geluk maar ook hij had verdriet. Van geluk omdat ik mijn gouden mandje heb, van verdriet omdat we elkaar gaan missen.
We hadden op deze korte tijd een hechte band gekregen.
We hebben elkaar zitten knuffelen, knuffelen en nog eens knuffelen, maar de tijd was daar om afscheid van elkaar te nemen en mekaar terug los te laten.

Ik ben de Herkse Dierenwelzijnsraad, Joeri en Rescani zo dankbaar, omdat ze ondanks mijn leeftijd mij nog een kans hebben gegeven om mijn oude dag te slijten in een hecht en warm gezinnetje.
De Dierenwelzijnsraad en de Vzw Rescani uit Herk-de-stad doen effectief aan dierenwelzijn, zij helpen alle dieren in nood

Ik zal hen NOOIT vergeten!

En mijn zusje Loecka is ook terecht en heeft ook een gouden mandje maar dat is een ander verhaal, dat volgt!

Ondertussen zoeken Loecka en ik nog peters en meters die wat centjes willen geven voor onze verdere verzorging. Dit moet niet veel zijn. Alle kleine beetjes helpen. Hiervoor kun je contact opnemen met Joeri GSM 0473/36.48.09 of met Rescani GSM 0497/51.90.41
Dankuwel voor elke gift hoe kleine ook, mag gestort worden op het rekeningnummer BE74 0015 9997 6907 met vermelding Rakker of Loecka. Ook jij bent een echte dierenvriend!!!

Rakker.

Mijn fotoalbum

 

Nieuws