Home » Reddingsactie kippen

Agenda

Geen activiteiten.

Reddingsactie kippen

Begin juli heerste er een ware hittegolf in het land. Op donderdag 2 juli kreeg ik ’s middags telefoon van een goede kennis van mij dat er op de hoek van de Zevenheldenlaan/Oude Straat in Herk-de-Stad, een twintigtal kippen van enkele maanden oud geen natuurlijke of zelfgemaakte beschutting hadden en bovendien al een hele tijd in die brandende zon zaten
zonder eten en zonder drinken.

Die mevrouw die de oproep deed heeft toen op eigen houtje de kippen gepakt en mee naar haar huis genomen en de eerste zorgen toegebracht zoals verkoeling, en drinken.

Ikzelf ben meteen ter plaatse gaan kijken en nam onmiddellijk telefonisch contact op met Magda van de Dierenwelzijnsraad, die me aanraadde de politie te bellen.

De politie was onmiddellijk ter plaatse en liep tot het huis waar de eigenaar van de kippen woont en stelde vast dat er inderdaad geen beschutting en eten of drinken was. De politie probeerde telefonisch de eigenaars te contacteren zonder resultaat. Zij hebben toen het Natuurhulpcentrum in Heusden-Zolder opgebeld, die de kippen kwamen ophalen.
De politie stelde eveneens een PV op dat naar de eigenaar van de kippen werd gestuurd.

Helaas zijn er drie kippen overleden aan uitdroging. Maar alle anderen heb ik kunnen redden door mijn kordaat optreden en natuurlijk het alert telefoontje van de dierenvriend die de kippen mee naar haar huis nam. Waarvoor een dikke merçi.

Ik mag zeggen reddingsactie geslaagd !

Matthias Knaepen
Ondervoorzitter dierenwelzijnsraad.

Nieuws